piątek, 27 lutego 2015

Zielony koktajl jako namiastka nadchodzącej wiosny

Dzisiaj rano naszła mnie ochota na pożywny sycący koktajl. Dobry na rozpoczęcie dnia, również nada się i na drugie śniadanie. 
Do blendera wrzucamy:
1/2 awokado
1 kiwi
1/2 jabłka ( umyte, ze skórką )
1/2 banana
Sok z 1/2 cutryny
Garść jarmużu ( kupuję w Biedronce)
Szklanka zimnej wody.

Wszystkie składniki rozdrabniamy blenderem do uzyskania jak najgładszej konsystencji. Na koniec można dodaćłyżeczkę oleju lnianego aby wspomóc wchłanianie się witamin rozpuszczalnych w tłuszczach.

Jeżeli koktajl ma stanowicz moje pierwsze śniadanie, dodaje do niego i również miksuję garść orzechów włoskich. Mniam!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz